Skip Navigation LinksStart > Info

Info

Ontstaan

Punkie's Kaketoe Pagina is ontstaan begin 2001, iets voordat Punkie geboren werd. In het begin was het een simpele pagina in html op een server van Planet Internet. Toen werd er ook nog gebruik gemaakt van een simpele redirect (fly.to/kaketoe om precies te zijn).

Later is de redirect aangepast naar de huidige url: www.kaketoe.org. Inmiddels staat de site niet meer bij Planet, maar wordt deze gehost bij Vevida. Ook bestaat de site niet meer uit statische html-pagina's, maar uit ASP.NET pagina's waar redelijk wat programma code achter zit.

Naast de Kaketoe pagina's zijn er ook een aantal zogenaamde subdomeinen bij gekomen. De belangrijkste daarvan is reizen.kaketoe.org. Hier kan je onze reizen volgen; ook als we onderweg zijn, proberen we de site te updaten (wat niet altijd makkelijk is).

Filosofie

Het belangrijkste idee achter de site is "Informatie verschaffen over kaketoe's". Aan dit idee is nog heel wat te sleutelen, aangezien er veel informatie nog niet te vinden is op deze site. De nieuwe (2008) site brengt daar hopelijk verandering in.

Punkie

Punkie is de kaketoe waar het allemaal mee begonnen is. Het is onze eigen kaketoe, een vrouwtje en geboren eind februari 2001. Onze ervaringen hebben we voornamelijk met haar opgedaan.

Om nog maar te benadrukken: Punkie is niet te koop en we zijn ook geen kwekers of handelaren. Deze site is puur als hobby opgericht en heeft absoluut geen financieel oogmerk. Het voordeel is dat we daardoor niet beïnvloed worden, het nadeel is dat de site ons geld kost (maar dat is met iedere hobby het geval).